En sån här tbt

Nikon D40 • Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6

Har lite bloggtorka och funderade på vad jag skulle skriva om när jag kom på att jag kan ju skriva om ett ganska roligt foto-minne.
Det var vintern 2008, hade haft min kamera i ca 3-4 månader. Den tiden var jag hemma från skolan en hel del och under dagarna fotade jag eller satt framför datorn. Men just denna dagen så fotade jag ett ljus, är det bara jag som tycker man tog kort på precis allt när man först fick sin kamera förresten? Satte ljuset på en av stolparna till staketet och fotade någon timme eller två och när jag sulle gå in så höll jag ljuset i ena handen och hade kameran om halsen och jag tror jag smsade med andra handen eller något, min uppmärksamhet var i alla fall inte riktad på ljuset. Helt plötsligt tycker jag att ljuset känns lite lättare än innan och så kollar jag på det och jag upptäcker att jag har råkat hälla allt stearin över kameran + objektivet! Jag fick panik. Slängde ifrån mig ljuset och sprang in och storgrät och ringde till pappa och försökte förklara situationen genom all gråt. "Sätt kameran på bordet så kollar jag på det när jag kommer hem" sade han så, jag lät kameran vara på köksbordet och sen gick jag upp på mitt rum och väntade med ångest. När han väl kom hem så satt jag kvar på rummet och väntade på att han skulle komma upp och skälla på mig, att han var arg för att jag varit så oförsiktig men kameran som var så dyr. I stället för att bli arg så sticker han in huvudet genom dörren och säger "Var det där lilla allt du grät för? Det var ju ingen fara, det har jag redan skrapat bort.".

Just när det hände så var det som en mardröm men nu i efterhand skrattar jag så enormt mycket över min hysteriska reaktion, jösses. Sen kommer jag ihåg att jag blev sjukt nöjd med bilderna för att ljuset blev skarpt, bakgrunden suddig och lågan syntes. Tiden när man var nybörjare alltså, saknar det lite haha! 
Har ni några roliga foto-minnen att dela med er av?

// I had no idea what to write here when I thought that I could share a funny photo-memory of mine. 

It was the winter 2008 and I've had my camera for about 3-4 month. During that time I was staying home from school a lot. One day I decided to take some photos of a candle, so I placed a candle at the post of the fence and photographed for an hour or two and when I was on my way inside I held the candle in one hand, hade the camera around my neck and I think I was texting with the other hand or something. My attention weren't on the candle anyway, suddenly I felt that the candle was a little lighter than before and when I looked at it I saw that I had spilled all the wax over the camera + lens. So I threw away the candle and ran indoors and cried and called for dad trying to explain the situation. "Leave the camera on the table and I'll look at it when I come home" he said, so I left the camera on the table and went to my room, witing with anxiety. When he finally came home I stayed in my room, waited for him to come upstairs to yell at me, that he was angry with me for not being careful with camera which was expensive. Insted of being angry he just said "Was that all you cried about? That was nothing, I've already peeled it away."

The whole situation was like a nightmare when it happened but today I just laugh at my hysterical reaction haha!

Lite mesiga frostbilder

Nikon D7100 • Nikkor 40mm f/2.8

Vad vore världen utan böcker?

Nikon D5000 • Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6

Åh jag vet inte vart jag ska börja. Men böcker, vad vore världen utan böcker?! Har haft en ganska lång läspaus förra året men nu läser jag som om jag aldrig gjort annat. Kommer ihåg första boken jag läste helt själv, var tvungen att läsa den själv för mamma hann inte läsa för mig en kväll haha! Eftersom jag var en sån hästnörd när jag var mindre så var det ju självklart en hästbok, en serie om en vildhäst som hette Windy. Den serien läste jag om säkert fyra, fem gånger. Sen har jag bara hittat mer och mer böcker och några av mina favoritserier är helt klart Harry Potter, The Iron Fey, Eragon, The Mortal Instruments, Vampire Academy och Narnia. Sen har jag ett gäng böcker till som jag älskar men vet inte vad serierna heter och ett par av dem heter Silverhästen, Hermelinen, Interview with a vampire, Fallen Ängel och Den dansande djävulen. Om jag gillar fantasy? Oh ja. 

Nu längtar jag galet mycket till bokrean i Februari, planerar att köpa ett helt gäng böcker för jag har inte tålamodet att vänta på att få låna dem på biblioteket, dock så blir det ju så dyrt eftersom jag är otroligt petig och vill ha alla böcker inbundna. Men har redan hittat några böcker som ska få komma hem till mig, särskilt böckerna ur The Bane Chronicles som är baserade på en av karaktärerna ur The Mortal Instruments. Jag borde nog sluta skriva nu innan allt blir osammanhängande, just nu sitter jag här och fnittrar och känner ett enormt glädjerus i alla fall. BÖCKER! 

//Oh, I don't know where to start. But what would the world be without books?! I've had a pretty long paus from reading last year but now I read again, as I've never done anything else. I remember the first book I ever read by myself, I had to read it by myself because my mum didn't had time to read for me one night haha! And since I was such a horse-nerd when I was younger of course it was a horse book, a series about a wildhorse named Windy. I think I re-read that series about four, five times actually. After that I've just found more and more books and some of my favourite series are of course Harry Potter, The Iron Fey, Eragon, The Mortal Instruments, Vampire Academy and Narnia. Then I have a whole lot more books I love but I don't know the name of the series tho but a couple of them are named "Silverhästen", "Hermelinen", Interview with a vampire, Hush, Hush and "Den dansande djävulen". If I like fantasy? Oh yes, yes I do.