Före & Efter + Redigerings tutorialNikon D7100 • Nikkor 35mm f/2
Håll muspekaren över bilden för att se skillnaden.


Fick en kommentar för ett litet tag sedan där personen undrade hur jag redigerar mina bilder så det tänkte jag skriva lite om idag.

Först och främst så öppnar jag bilden i Camera Raw eftersom jag fotar i Raw, vilket jag faktiskt rekomenderar även om det slukar upp minne (har blivit extra duktig på att rensa "onödiga" bilder nu för tiden). Där i gör jag lite basic ändringar, oftast drar jag lite i reglagen för Highlights och Shadows för att ta tillbaka lite detaljer i dem områdena. När jag har bilder med till exempel en molnig himmel så brukar jag dra ner Highlights så mycket jag kan för att få fram molnen lite extra. 
I alla fall, när jag har pysslat färdigt med Camera Raw så öppnar jag bilden i Photoshop och jag använder verisionen CC*. Gör jag en snabbredigering så lägger jag oftast på ett lager med Curves och där i gör jag en vanlig S-kurva, därefter går jag in i Hue/Saturation och drar ner reglaget för Hue till ca -4, bara för att peta till färgerna i bilden lite. Sedan förminskar jag bilden så att den passar till min blogg (900px bred i mitt fall) och sen duplicerar jag bakgrundslagret och går in på Filter -> Other -> High Pass och väljer ett värde på omkring 0,4, väljer blandningsläge Linear Light och drar ner opaciteten till omkring 20-30%. Nu högerklickar jag på bakgrundslagret och väljer Flatten Image och går sen till Image -> Mode och väljer 8 bits/channel (jag har förinställt att alltid redigera i 16 bits/channel). Sen är det bara till att gå in på File -> Save for web och markera "Convert to sRGB" om du ska lägga upp bilden på internet och klicka på spara! 


*För den som undrar så har jag en prenumeration på Adobes bild-paket tror jag det heter, det kostar ca 100kr i månaden och då får jag tillgång till Photoshop, Bridge samt Lightroom och det är ju himla värt tycker jag, så tips tips tips!

Kommentarer
Isabella

Små redigeringar kan göra mycket, fint :)
Och ja, byggnadsställningar är ju såå tråkigt när man ska fota speciellt, förstör ju allt :( Jaja, vi får åka tillbaka någongång som sagt.. kram!

VERONICA - fashion blog

Underbar redigering, du är spå grym! :) Kramar tjejen ha en fantastisk dag! :)

Skogsraah ☾

Jättefin bild på dig i din header!

Svar: Åh tack snälla du! :)
Isabella Berger

MY VESTLUND '

fina bilder!

Sanne-Madeleine Håkansson

fina bilder :D fin blogg ;D

Svar: Tack så mycket! ^^
Isabella Berger

Maria Ekblad

Åh jag borde bli bättre på att rensa bland bilder :/

Svar: Det är ett sånt himla tråkigt och drygt jobb, dock känns det så bra efter det är gjort ^^
Isabella Berger


Fotografering
Jag fotar med en Nikon D7100.
Efterbehandlar mina bilder i Photoshop CC.
Photoshop (ihop med Lightroom & Bridge) går att skaffa en prenumeration på för
ca 100kr/månad hos Adobe, där ifrån har jag skaffat mitt Photoshop.


Övrigt
Bloggdesigner gör jag själv.
Jag gör inga Bloglovin-byten eller andra länk-byten.
Kommentarer om frågestunder, lotterier eller liknande raderas.
Elaka kommentarer raderas och ip-adressen blockeras, kom ihåg att du aldrig är helt anonym.


Tänk på att behandla andra som du själv vill bli behandlad, även på internet. ツ


Spara din info?