Höst på Katrineberg

Älskar att skolan har ett gäng äppelträd i deras lilla park, här har jag suttit och läst en bok många gånger redan.

Nikon D7100
Nikkor 35mm f/2Helt ärligt har jag inte orkat starta datorn på... en evighet känns det som och det har varit skönt utan den! I stället för att sätta mig vid datorn varje dag efter skolan så har jag sytt och sett på film, lagat mat med vänner och mått allmänt bra och det var ett tag sedan. 

På skolfronten ligger jag efter, att man kan komma efter så sjukt mycket även om man bara varit sjuk ett par dagar?! Men jag ska klara det. Det kommer gå bra. Det kommer fan gå skitbra!

På syfronten så ligger jag där emot riktigt bra till. Färdig med underklänningen för klänning numero två och ska börja med överklänningen i helgen. Kommit en bra bit på min systers klänning som jag syr parallelt med min, sytt en struthätta på en förmiddag när jag var sjuk. Börjat fixa med öljetter och snörningen på min första klänning som jag vill bli klar med nu känner jag. Sen väntar jag på tygprover för en till struthätta men det går lite långsamt verkar det som... 

När jag tänker efter så har jag inte direkt satt mig ner och bara tagit det lugnt, har alltid haft något att göra, kanske därför jag är så trött hela tiden? Somnar ju nästan vid halv nio på kvällarna, tänk när man var vaken till ett-två på natten. Det var tider det...

Migrän och sömmerska på hobbynivå

 
 
Nikon D7100 • Nikkor 35mm f/2


I Fredags var jag iväg i Kinna med min mor och syster och köpte tyg, så nu har jag äntligen fått börja sy igen! Just nu pysslar jag med en klänning till min syster och sen ska jag börja på min andra medeltidsklänning plus en spontan struthätta. Åh, det kommer bli så bra! Har dessutom pappas lägenhet helt för mig själv denna veckan så jag passar på att bre ut mig like there's no tomorrow och har riggat upp datorn och tv:n så jag kan se på film och serier under tiden jag pysslar. Har dock mest kikat på diverse dokumentärer, känner mig så nördig och jag älskar det! Vad jag inte älskar är att jag har haft migrän hela lördagen plus halva söndagen... seriously, ok, tack. Fy vad jag hatar migrän.

Höstlista

1. Vad är det bästa med hösten? Höstoväder, tända ljus, varma drycker.. Listan kan göras lång.
2. Vad kommer du äta i höst? Inget speciellt, lite extra mycket äppelpaj kanske.
3. Vad kommer du dricka i höst? Varm choklad och chai latte, mhm!

Bild: weheartit

4. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst? Förmodligen en stickad tröja, vilken vet jag inte ännu.
5. Vad gör du om dagarna egentligen? Pluggar på Katrineberg!
6. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan? Satt hemma och var mitt inne i en depression.

Bild: weheartit

7. Vad kommer du lyssna på? Åh allt möjligt!
8. Vad läser du? Just nu växlar jag mellan Bågens Mästare som är andra boken i en triologi som handlar om Djingis Khan och Sigrid som handlar om en hövdingadotter som är bortlovad till Svitjods kung för att säkra den fred som slutits melland götar och svear, kort och gott; vikingar, episk kärlekshistoria, nordisk mytologi.
9. Vad tittar du på? Oj! Downton Abbey och tredje säsongen av Bron.

Bild: weheartit

10. Vad var bäst med sommaren? Medeltidsveckan på Gotland, helt klart!
11.Vad har du för höstplaner? Sy och mysa framför filmer.