Far over the Misty Mountains rise, leave us standing upon the heights

Nikon D40 + Tamron 18-200mm


Dessa bilder är fotade 2009 med den enklaste systemkameran och gräsligaste objektivet, av en liten tjej som inte alls hade någon koll på vad hon egentligen gjorde. Men trots det, så här åtta år senare så är de fortfarande ett par av mina favoriter. Jag älskar vinter. Jag älskar berg. Jag älskar dimma. Jag älskar Alperna! Om jag ska resa någonstans i år så är det Alperna, ingen kompromiss där känner jag. 

En helt vanlig fredagkväll hos mig

Min vy under kvällen, På Spåret i bakgrunden.

En helt vanligt, i alla fall relativt vanlig, kväll hos mig består av sömnad, sömnad och sömnad. Med ett par program i bakgrunden. Oftast Vem vet mest, Postkodsmiljonären och På Spåret. Jag är en smula svag för frågesportsprogram. 

Men kvällens sömnad då. Jag har bestämt mig för att fixa ihop en tunika, för jag vill ha en outfit som jag kan ha och ränna runt i skogen med. Och tunikan har legat på hyllan ett par veckor pga avsaknad av energi men nu sade det poff och jag passade på att utnyttja energin till detta. Hann rätt långt ikväll ändå, bara halslinningen kvar och sedan är den ju färdig. Det enda är att tyget är relativt stelt ändå och det blir så tråkigt fall i "kjolen" men jag ska nog försöka sova med den ett par nätter och se om det hjälper. Linne brukar ju bli mjukare allt eftersom man använder det och det rekomenderas att sova med nya linneplagg för att få dem lite mjukare helt enkelt. :)

Om man bortser från att vitbalansen checkade ut och gör bilden grön (miss från min sida) så kan det se ut så här när man ska fålla en kjol. I tunikan hade jag inte i några kilar så det gick rätt fort då det inte var så mycket tyg att gå igenom. Annars brukar det ta en stund och en hel dos med ont i ryggen efteråt. 

Och så har vi en klassik "Före och efter"-bild! Eftersom jag inte sytt en tunika innan och jag hellre har för mycket tyg att arbeta med än för lite så var allt för långt. Jag tog visst i lite väl mycket. *host*
Men resultatet blev helt okej tycker jag, jag är ju också sådan att jag behöver lite tid på mig innan jag börjar tycka om mitt plagg haha! 

Veckosummering 3

Hjälp, nu kom denna summeringen upp lite sent. Men så får det nog vara ibland. :)


Som jag saknat dessa små öronen och skogen sen, riktig Ronja Rövardotter-skog!

Favorit-vyn! Var så sagolikt vackert med solen som tittade fram genom dimman.

Bytte spets på pennan till ritplattan för första gången på SJU år!! // Fallet på mitt underbara tyg, blev om möjligt ännu mera kär i det! Här hittar ni det, om ni är intresserade.Saker jag tänkt på

- Att det känns som om Januari varit i en evighet men ännu är både Februari och Mars framför oss... 
- Jag är generellt en rätt teknisk person som har lätt för att lära mig och så, har koll på mina grejer och hur de funkar osv. Men att jag inte fattat hur man bytt spets på ritplattans penna är ju bara löjligt, sju år tog det mig. Det fanns nästan ingen spets kvar. *drar fram skämkudden*

Annat kul

- Detta receptet är by far det godaste jag ätit! Jag skippar dock limen och zucchinin och slänger i lite spenat i stället, det är så fruktansvärt gott!
- Såg färdigt (läs; såg allt på en gång) säsong 4 av Sherlock. Älskar att Netflix tog in den så snabbt för i övrigt. Men annars - jag hoppas så innerligt att det kommer en säsong till! Den är så sinnesjukt bra och man kan ju inte låta bli att bli lite kär, Benedict gör ett utomordentligt bra jobb med att porträttera Sherlock! *hjärtögon*