Varför så ojämn uppdatering?

Nikon D7100 • Nikkor 40mm f/2.8

Jag brukar inte skriva särskilt öppna och personliga inlägg, men jag känner att jag nog ändå vill förklara min frånvaro här. Det är så enkelt att jag inte har någon ork till det, det är inte så att jag tröttnat, men jag känner mig helt dränerad på energi. 

Jag har en depression som återkommer hela tiden, den är dessutom som värst varje gång årstiderna skiftar och det tar ett tag för mig att återhämta mig och precis när jag gjort det så skiftar årstiden igen. Kan ni förstå hur nedbrytande det är, att alltid missa så mycket av året pga att man faktiskt inte har någon som helst energi till att ens gå upp ur sängen? Nu är inte alla dagar så illa utan det skiftar en del. Vissa dagar är lättare och vissa är sämre, på dem lättare dagarna försöker jag ta tag i viktiga saker, som att betala räkningar, äta, gå på möten, träffa hästen, ta hand om mig själv och försöka ge mig ut. Dem värre dagarna försöker jag sova bort för jag har inte hittat något som hjälper mig. 

Sen har jag problem med min sömn och jag har aldrig fått någon ordning på den. Sömnen är ändå nyckeln till att må bra, komma upp i tid och få in en rutin i vardagen. En rutin i vardagen har jag inte haft på flera flera år, pga min sömn. Jag kan gå och lägga mig i tid, det har jag inga problem med. Men att ligga klarvaken i sängen och vända och vrida på sig i upp emot 3-4 timmar innan jag somnar, det är rätt jävla drygt får jag lov att säga. Det är först nu jag träffat någon som förstått mina besvär och faktiskt skrivit ut medicin som ska hjälpa mig att somna och sova igenom hela natten, för ibland kan jag vakna upp flera gånger av okänd anledning. Dock hjälpte inte den första medicinen och inte den andra heller, så nu har jag fått en tredje och jag hoppas innerligt att den kan hjälpa mig för jag vill få ordning på min vardag, jag är avundsjuk på er som har något att göra på dagarna.

Att gå hemma hela dagarna och ha all tid i världen kan verka vara helt underbart enligt vissa men efter ett tag så blir det så enformigt. Du kan inte räkna med att träffa vänner hela dagarna för dem har antingen jobb eller skola, har du inget körkort? Då är du fast hemma för dina föräldrar jobbar. Så hur mycket kan man egentligen göra hemma själv? Se på serier, ja visst. Men till slut kommer du tröttna och hata din favoritserie för det blir helt enkelt tråkigt. Läsa? Jadå, men rätt snart tröttnar du på det också. Sitta vid datorn? Funkar ett tag. 
Vad du än hittar på så tröttnar du efter ett tag. Man mår helt enkelt inte bra av att konstant gå runt hemma i sin ensamhet och inte ha någon daglig sysselsättning och social kontakt och jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men det är sant.

Nu blev det nog lite längre och mer personligt än vad jag hade tänkt mig... Men det här är en liten del av det jag kämpar med för tillfället. Så som ni säkert kan förstå så är inte min blogg min högsta prioritering just nu, inte heller är det avkopplande längre, tyvärr. Om allt blir som jag hoppas nu, så pluggar jag till hösten, får in en rutin i vardagen igen och förhoppningsvis återkommer lusten till att fota och uppdatera lite bättre.