Varför så ojämn uppdatering?

Nikon D7100 • Nikkor 40mm f/2.8

Jag brukar inte skriva särskilt öppna och personliga inlägg, men jag känner att jag nog ändå vill förklara min frånvaro här. Det är så enkelt att jag inte har någon ork till det, det är inte så att jag tröttnat, men jag känner mig helt dränerad på energi. 

Jag har en depression som återkommer hela tiden, den är dessutom som värst varje gång årstiderna skiftar och det tar ett tag för mig att återhämta mig och precis när jag gjort det så skiftar årstiden igen. Kan ni förstå hur nedbrytande det är, att alltid missa så mycket av året pga att man faktiskt inte har någon som helst energi till att ens gå upp ur sängen? Nu är inte alla dagar så illa utan det skiftar en del. Vissa dagar är lättare och vissa är sämre, på dem lättare dagarna försöker jag ta tag i viktiga saker, som att betala räkningar, äta, gå på möten, träffa hästen, ta hand om mig själv och försöka ge mig ut. Dem värre dagarna försöker jag sova bort för jag har inte hittat något som hjälper mig. 

Sen har jag problem med min sömn och jag har aldrig fått någon ordning på den. Sömnen är ändå nyckeln till att må bra, komma upp i tid och få in en rutin i vardagen. En rutin i vardagen har jag inte haft på flera flera år, pga min sömn. Jag kan gå och lägga mig i tid, det har jag inga problem med. Men att ligga klarvaken i sängen och vända och vrida på sig i upp emot 3-4 timmar innan jag somnar, det är rätt jävla drygt får jag lov att säga. Det är först nu jag träffat någon som förstått mina besvär och faktiskt skrivit ut medicin som ska hjälpa mig att somna och sova igenom hela natten, för ibland kan jag vakna upp flera gånger av okänd anledning. Dock hjälpte inte den första medicinen och inte den andra heller, så nu har jag fått en tredje och jag hoppas innerligt att den kan hjälpa mig för jag vill få ordning på min vardag, jag är avundsjuk på er som har något att göra på dagarna.

Att gå hemma hela dagarna och ha all tid i världen kan verka vara helt underbart enligt vissa men efter ett tag så blir det så enformigt. Du kan inte räkna med att träffa vänner hela dagarna för dem har antingen jobb eller skola, har du inget körkort? Då är du fast hemma för dina föräldrar jobbar. Så hur mycket kan man egentligen göra hemma själv? Se på serier, ja visst. Men till slut kommer du tröttna och hata din favoritserie för det blir helt enkelt tråkigt. Läsa? Jadå, men rätt snart tröttnar du på det också. Sitta vid datorn? Funkar ett tag. 
Vad du än hittar på så tröttnar du efter ett tag. Man mår helt enkelt inte bra av att konstant gå runt hemma i sin ensamhet och inte ha någon daglig sysselsättning och social kontakt och jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men det är sant.

Nu blev det nog lite längre och mer personligt än vad jag hade tänkt mig... Men det här är en liten del av det jag kämpar med för tillfället. Så som ni säkert kan förstå så är inte min blogg min högsta prioritering just nu, inte heller är det avkopplande längre, tyvärr. Om allt blir som jag hoppas nu, så pluggar jag till hösten, får in en rutin i vardagen igen och förhoppningsvis återkommer lusten till att fota och uppdatera lite bättre.

Kommentarer
Molly

Väldigt bra inlägg och jag hoppas att lyckas "hitta det du söker". Du gör helt rätt i att prioritera bort bloggen för tillfället, det viktigaste är att du mår bra.

Måste säga att din header är helt fantastisk! Älskar klänningen och smycket! Du är otroligt vacker och häftig!

Svar: Tack så hemskt mycket Molly!
Isabella Berger

louie

Jag känner igen mig så fruktansvärt mycket i detta inlägg och tänker dela med mig av vad som hjälpte mig.

Jag har kronisk depression och har haft detta sedan jag var tolv.
Jag har lite andra diagnoser som också spökar och framförallt så har jag haft problem med min sömn hela mitt liv. Helt enkelt så trodde jag länge att det var helt kört för min del. Men jag sökte hjälp för sömnen via en psykolog och fick då komma till en så kallad "Sömngrupp", där fick jag hjälp att lägga om hela min sömnrutin och nu sover jag oavbrutet ca 7h per natt och jag har en bra dygnsrytm.
Fråga via psykologer eller vårdcentralen om Sömngrupper!
Lycka till (:

Svar: Det med sömngrupper har jag faktiskt aldrig hört om förr! Var via psykologen som jag fick ut medicin... konstigt att ingen berättade om sömngrupper för mig innan medicin.
Isabella Berger

louie

Tyvärr är det ju så att en del läkare/psykologer är väldigt pigga på att skriva ut mediciner.
Kom bara ihåg att du har rätten att själv bestämma vilken behandling du vill använda dig av för att må bra.
Det kan ju vara så att det inte finns någon sömngrupp just där, men det går ju alltid att höra sig för! Kanske finns att få materialet iaf.

Svar: Får kolla upp det här med sömngrupp! Är ju i alla fall värt att testa. ^^
Isabella Berger

Skogsraah ☾

Vad jobbigt det låter, och känner igen mig... Håller på att komma ur en depression just nu. Nu läser jag inte om du är sjukskriven, men jag är det och går precis som du hemma hela tiden. Kram på dig!

Svar: Hoppas det går bra för dig och att du mår bättre snart! Kram på dig med!
Isabella Berger

Louise

Åhh fina du ger dig en stor styrkekram, vet hur de känns<3

Nora Bååth

Riktigt snyggt redigerat!

Svar: Tack så mycket! ^^
Isabella Berger

Amanda Jona [SPONTAN]

Håller tummarna för att allting ska bli bättre, stor kram till dig! <3

Svar: Tack! <3
Isabella Berger

ronja

fin blogg :)

Linnea Jansson

Men oj, det enda jag kan säga är att, vad stark du är!! Kom ihåg att bloggen inte är livsviktig och känn inte ångest över att du måste uppdatera här om du inte orkar.
kram <3 verkligen.


Fotografering
Jag fotar med en Nikon D7100.
Efterbehandlar mina bilder i Photoshop CC.
Photoshop (ihop med Lightroom & Bridge) går att skaffa en prenumeration på för
ca 100kr/månad hos Adobe, där ifrån har jag skaffat mitt Photoshop.


Övrigt
Bloggdesigner gör jag själv.
Jag gör inga Bloglovin-byten eller andra länk-byten.
Kommentarer om frågestunder, lotterier eller liknande raderas.
Elaka kommentarer raderas och ip-adressen blockeras, kom ihåg att du aldrig är helt anonym.


Tänk på att behandla andra som du själv vill bli behandlad, även på internet. ツ


Spara din info?