Sömnads-snack och skolprojekt.


Puh, då var Februari avklarat! Årets värsta månad, mars ligger ju dock inte mycket bättre till. Det är kallt, grått, blåsigt och allmänt trist ute. Inte blev det bättre av att det kom snö igår kväll heller. Nä, nu får våren minsann ta och komma tycker jag. Längtar efter lite värme och körsbärsblommor!

Inte heller blev februari, eller skolan för den delen, lättare att hantera med fruktansvärda sömnproblem som höll i sig i närmre tre fantastiska veckor. Hör sarkasmen. Nog för att jag brukar få lite små-problem med min sömn då och då men det där var inte kul. Alls. Nu har det i alla fall löst sig i form av medicin och äntligen känner jag att jag orkar med vardagen igen! 

Har lite roliga arbeten i skolan nu och särskilt ett projekt i samhällskunskapen då jag kommer titta lite på hur stor den ekenomiska skillnaden är att vara vegetarian, vegan eller köttätare. Kommer sväva in lite på hur köttet i sig faktiskt påverkar våra kroppar och hur mycket industrin påverkar vår miljö, så det är ett väldigt stort men spännande projekt. 

Sedan så är jag snart färdig med min andra klänning, halleluja!! Beställde hem två band på 1 meter var för att se vilket som passade bäst (blev det på bilden) och det var ett mycket bra val känner jag. I veckan ska jag slänga iväg en beställning för resten av bandet och sy fast det och sen blir det lite finlir på ärmarna och sedan är den färdig.
I slutet på månaden ska jag dock troligtvis iväg och köpa tyg igen så jag hoppas på att kunna början med ännu en klänning snart. Inte alls galen eller så. Om det blir som jag tänkt så kommer min tredje klänning att bli en skogsgrön ylleklänning med snörning fram, ville ju haft snörning på min blå klänning men så blev det inte. Ska dessutom försöka mig på att sy mer för hand så jag har till och med köpt lintråd, tror dock jag behöver beställa lite mer... Har också börjat mäta och måla upp mönster för en vikingatida hängslekjol från Birka, får se när det projektet påbörjas. Hade velat sy en ordentlig kaftan till så en överlever vintern i historiska kläder.