Mina böcker

 The Mortal Instruments
Denna serien ligger mig nog lite extra varmt om hjärtat. Det var sensommar 2014 och jag var hjärtekrossad och deprimerad. En dag plockade jag fram en bok som stått på hyllan sedan jag köpte den under någon bokrea för ett par år sedan och redan nästa dag var jag tvungen att gå till bokhandeln och köpa nästa bok i serien. Även den läste jag ut på mindre än 24 timmar... 

Serien har blivit filmatiserad och det blev helt okej. Lite väl mycket ändringar på slutet tycker jag dock.
Serien har också blivit en tv-serie och den är jag otroligt besviken på. Personligen tyckte jag den gjorde ont att kolla på.

Serien består av sex böcker skrivna av Cassandra Clare, den sista publicerad 27 Maj 2014. Serien handlar i stora drag om en ständig kamp mellan nefilim, en människoras med änglablod i ådrorna, och demoner. Godhet vs ondska. Nefilimernas värld är inte synlig för den vanliga människan utan är enbart synlig för andra nefilimer eller övernaturliga väsen. Serien börjar med att man får träffa Clary Fray och följa med henne när hon upptäcker vem hon egentligen är. 

The Bane Chronicles
Denna boken är en spin-off på The Mortal Instruments och handlar bara om karaktären Magnus Banes historia. Det är dock små noveller ihopsatta till en bok, så varje kapitel visar en ny historia eller händelse. Men då Magnus snabbt blev en av mina favoritkaraktärer så gör det inte mig någonting utan det var minst lika bra och rolig läsning som de andra böckerna!

 
Sigrid
Nu börjar vi komma in på en genre jag inte varit inne på tidigare. Jag har mest hållt mig kring fantasy. Men den här kan man nog kalla en historisk roman. Just denna boken är den första i en ny Valhallatriologi och bygger på Sigrid Storrådas liv under 900-talet. Det är definitivt en bok som bygger på och till viss del inehåller mycket historia och man får verkligen lära känna asatron. En väldigt faschinerande bok på många vis tycker jag och man får träffa många historiska personer.

The Lord Of The Rings
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här. Vem känner inte till LOTR vid detta laget? Haha! Det jag kan berätta om min bok är väl att det är alla tre böcker i en så att säga, så den är väldigt stor och med väldigt liten text. Vackra illustrationer dock!

The Inheritance Cycle
Eragon känner väl de flesta till också, om inte för böckerna så i alla fall för den utomordentligt dåliga filmatiseringen. Jag skulle nog beskriva denna serien som en lite lättare verision av LOTR och Star Wars, den har sina likheter. Men den är absolut inte dålig för det, tvärtom väldigt bra. 
Likt The Mortal Instruments så får man möta Eragon och följa honom på sin resa där han upptäcker vem han är, var han kommer ifrån och samtidigt lära sig hantera den roll han har i ett uppror mot kungen. 

Roms Krigare
Den här boken är lite svår att skriva om eftersom jag inte hunnit läsa den ännu, hoppas dock jag har tid för det snart! Även denna hamnar nog i kategorin "historisk roman" och jag känner på mig att detta är något jag kommer tycka väldigt mycket om. 

Bågens Mästare
Ännu en bok med historiskt tema, woho! Denna bok, eller rättare sagt serie, handlar om Djingis Kahn. I första boken tror jag man får lära känna honom bättre, vem han är och hans historia. I denna boken som är del två får man följa honom när han samlar mongolstammarna och invarderar Kina.

Det är väldigt ovanligt av mig att inte läsa första boken i en serie, men jag får erkänna att jag inte visste att det fanns en bok innan denna när jag började läsa. Så jag får ta dem i motsatt ordning helt enkelt. Jag har inte hunnit läsa ut denna boken ännu dock, den ligger på paus just nu. Men av det jag läst av den så säger jag bara - episk! Välskriven och fängslande!

Kommentarer
Emelie Karlsson

The Mortal Instruments 1-3 var FANTASTISKA! Men sedan läste jag The Infernal Devices och dem var såsåsåså mycket bättre! Otroliga böcker, med otroliga karaktärer. Lady Midnight också! Kul att se hur Cassandra Clare utvecklas! Blev otroligt besviken på TMI 4-6, antagligen dock för att jag läste dessa efter TID - inget kunde vara bättre än det!

Svar: Åh ja, visst var dem?! Jag tyckte om fortsättningen ändå, hade fäst mig så mycket vid karaktärerna att jag inte kunde släppa dem riktigt. Har inte hunnit läsa The Infernal Devices ännu men dem står högt högt på listan! :D
Isabella Berger


Fotografering
Jag fotar med en Nikon D7100.
Efterbehandlar mina bilder i Photoshop CC.
Photoshop (ihop med Lightroom & Bridge) går att skaffa en prenumeration på för
ca 100kr/månad hos Adobe, där ifrån har jag skaffat mitt Photoshop.


Övrigt
Bloggdesigner gör jag själv.
Jag gör inga Bloglovin-byten eller andra länk-byten.
Kommentarer om frågestunder, lotterier eller liknande raderas.
Elaka kommentarer raderas och ip-adressen blockeras, kom ihåg att du aldrig är helt anonym.


Tänk på att behandla andra som du själv vill bli behandlad, även på internet. ツ


Spara din info?